Wasvoorschriften

Het overgrote deel van de kleding is wasbaar, maar er geldt wel; gezondverstandwas! Stoffen worden op de lokale markt gekocht en kunnen (in het begin) kleur afgeven. Dat geldt met name voor de kleurintensieve katoenen stoffen zoals rood.

In het algemeen geldt; eerste keer KOUD apart wassen en volgende keren met dezelfde kleuren wassen op maximaal 30 graden. Gebruik een fijnwasmiddel en een fijnwasprogramma of was de produkten op de hand. Altijd zorgvuldig centrifugeren, nooit nat laten liggen en gelijk ophangen. De droger wordt voor alle kleding afgeraden. Begin met strijken altijd in de laagste stand. De meeste kleding zal gewoon op de katoenstand gestreken kunnen worden, satijnen stoffen op de nylonstand.

  • Pailletten, goud- en zilverstof, satijn en voile zijn kwetsbaar en kunt u het beste koud en in een waszak wassen.
  • De satijnen jurkjes bij voorkeur op een strijkvrij programma wassen en gelijk ophangen. Ze hoeven dan niet gestreken te worden.
  • De speeltent kan gewassen worden. De blauwe stof geeft erg af. Was dus altijd koud, laat niet nat liggen en hang de tent bij het drogen dusdanig op dat de blauwe stof niet tegen lichtere delen aankomt.
  • De accessoires zijn niet allemaal wasbaar.

Bewaar kleding altijd in een dichte kist of kast en nooit in een open rekje. Door zonlicht kan kleding snel verkleuren.

Verkleedkleren van Artoek zijn degelijk, veelal van katoen en netjes afgewerkt. Heel geschikt voor scholen en het kinderdagverblijf.


 

Geen verzendkosten bij bestellingen > €65,- (Europa €95,-)
Op werkdagen binnen 24 uur verzonden.

VERZEND & RETOUR

F.A.Q.

CONTACT

OVER ARTOEK

VOORWAARDEN

KIEKJES

NAAIPATRONEN

KNUTSELTIPS

WASVOORSCHRIFTEN