juridische hulp

50.00

Excl. BTW: €50.00

Model:
juridische hulp

Omschrijving

Een sommatiebrief ontvangen voor een foto terwijl je je van geen kwaad bewust was? Grote kans dat de claim niet klopt...
Betaal niet klakkeloos en reageer als je een aangetekende brief hebt ontvangen. Wie zwijgt stemt toe en mocht het tot een rechtszaak komen dan neemt de rechter dat mee in de beoordeling.

Kijk hier voor de 25 meestgebruikte trucjes bij foto's waarmee je de claim kunt betwisten.

Geen tijd of zin om zelf in de auteurswet te duiken? Voor €50,- help ik je met een afwijzing of tegenvoorstel.
Ben je gedagvaard? Op uurbasis kan ik je verweer schrijven. Deze kosten kun je proberen te verhalen op de tegenpartij.
Bij heel onredelijke claims kan een deel op no cure no pay.

Fotoclaims vallen meestal buiten een rechtsbijstandsverzekering. Beneden een bepaald inkomen kun je via het juridisch loket gesubsidieerde rechtsbijstand krijgen.
NVJ-leden kunnen voor rechtsbijstand terecht bij hun vereniging. Sowieso de hoogste tijd dat NVJ het probleem van onredelijke fotoclaims eens op de agenda zet.

Het auteursrecht op foto's is al jaren een juristenfeestje. In stand gehouden door de volledige proceskostenveroordeling in IE-zaken en doordat juristen adviseren te betalen omdat hen inhuren meer kost dan de claim.
Statussen van fotoclaims waarbij ik geholpen heb. 
Eerlijkheid duurt het langst en ik hoop dat degenen die absurde bedragen claimen in zaken waar geen opzet in het spel was ooit strafrechtelijk aangepakt zullen worden.

Bij octrooirecht moet een rechter oordelen over vindingen die vaak zo wollig mogelijk beschreven zijn. Ik heb tijdens mijn opleiding aan de TU Delft het vak octrooirecht gehad. Twee vindingen van mij zijn geoctrooieerd. Ik heb een keer een sommatiebrief ontvangen voor de hangtent uit mijn winkel, die claim is ingetrokken omdat het octrooi ongeldig bleek. Op uurbasis kan ik, mits het octrooi en de inbreukbrief in het Nederlands zijn, een inschatting maken of een inbreukbrief klopt.

* In de Nederlandse taal gebaseerd op de Nederlandse wet.
Bestellen
Geen verzendkosten bij bestellingen > €55,- (Europa €85,-).
 Op werkdagen binnen 24 uur verzonden.

VERZEND & RETOUR

F.A.Q.

CONTACT

OVER ARTOEK

VOORWAARDEN

KIEKJES

PATROONTEKENEN

KNUTSELTIPS

WASVOORSCHRIFTEN